En god kroppsholdning er dytt vakreste smykke...


Dårlig holdning er en av de mest oversette helseproblemene i dagens samfunn.

Dårlig holdning kan i flere tilfeller være årsaken til smerter i skulder, nakke, rygg og spenningshodepine. Kroppsholdning påvirker alle kroppsfunksjoner, spesielt pusten og dermed oksygentilførsel til kroppens celler. Holdningen påvirker humøret, energinivå og hvordan vi responderer på stress. Les mer om Kroppsholdningen har negativ innvirkning på funksjonen i indre organer inkludert fordøyelse, hormon – og immunsystemet.

Kroppsholdning kan påvirke langsiktig helse på felere ulike måter .


Gjør man ikke noe med sin kroppsholdning ,kan det føre til mer alvorlige konsekvenser når man blir eldre. Fremoverbøyd holdning og uttalt krumning i ryggen er en medvirkende faktor til nesten hver eneste aldersrelatert helseutfordring du ikke vil ha. Flere studier har for eksempel vist , at økt krumming i ryggen kan  redusere mobilitet, øke risiko for fall og brudd og føre til samme uheldige konsekvenser som osteoporose.Du kan lese mer om hvordan kroppsholdningen påvirker helse her .

Endringer i kroppsholdningen skjer gradvis over tid uten at vi legger merke til det. Både aldersrelaterte degenerative endringer, våre daglige vaner og stressnivå i hverdagen spiller rolle.

Mellomvirvelskivene har støtdempende funksjon og holder ryggraden frisk og smidig. Med alderen mister mellomvirvelskivene fuktighet, delvis tørker ut, blir flattere og tynnere. Dette er årsaken til at med alderen mister vi høyde.

I tillegg sitter mange av oss store deler av dagen og bruker usunt mye tid foran skjermen. Egentlig det meste vi gjør i hverdagen skjer med armene foran oss. Det innebærer at holdningen vår blir mer fremoverlent og vi synker sammen. Noen muskler blir korte og stramme, og andre lange og slappe. Mens fremoverhodet, avrundende skulder og nedsunket bryst pleide å være alderdommens signatur, blir det i økende grad den nye normalen i  moderne teknologi-preget samfunn. 

Stresser du mye, engstelig eller nedstemt? Psyken din både tærer på nervesystemet og hele kroppen. Viste du at det er årsakssammenheng mellom stress og holdningsrelaterte planer? 

Kroppen finner måter å kompensere for de uheldige endringene i kroppsholdningene, men dessverre måter som er lite gunstige for langsiktig allsidig helse. 

Heldigvis tilbyr Yoga en helhetlig tilnærming når vi ønsker å bedre kroppsholdning. På dette kurset lærer du at det er mye du kan gjøre for å bedre din kroppsholdning uansett alder. Og jo tidligere du begynner, jo bedre. Les mer om hvordan Yoga kan hjelpe her .

Er dette for deg?


  • Du lærer hva god holdning egentlig er og blir mer oppmerksom på din egen holdning både på yogamatta og i hverdagen.
  • Du får mer kunnskap om hvorfor det er viktig med kroppsbevissthet og balanse når man ønsker å bedre holdning og forebygge fall. Du lærer enkle yogaøvelser som bygger kroppsbevissthet, balanse og styrke.
  • Du får forståelses for hvorfor det er viktig å gjenopprette normal muskellengde og blir guidet i yogaposisjoner som øker bevegelighet i musklene og bindevevet som har innvirkning på din holdning.
  • Du lærer hvorfor det er viktig å ta godt være på ryggsøylens smidighet og lengde og lærer teknikker som skaper aksial lengde.
  • Du investerer i deg selv , reduserer stress, øker velværefølelsen, humøret og energinivå.Kurset passer for deg som er stiv , uerfaren og for deg som tror at du er for gammel for å starte med Yoga.

Det kreves ingen forkunnskaper for å delta.

Øvelsene kan tilpasses etter dagsform og enkeltes evne. 

Yoga for bedre holdning og frisk rygg onlineportal


Er du påmeldt på kurset Yoga for bedre holdning og frisk rygg i studioet  har du tilgang til onlineresurser gjennom hele kursperioden. Du SKAL IKKE betale noe online , faktura med kursavgift sendes på e-post.